Forum:

Denne siden er for spørsmål, forslag, kommentarer og meningsutvekslinger om det vi driver på med. Ros og ris er like kjærkomment.

Skriv og send din mening:

07.06.05
Fra Jan Bjørvik:
Mit navn er Jan Bjørvik født midt oppe på Tastaveden10 september 1949. Rett på opsiden av Meling Gården. Jeg har Tastabøkene og finner noe intresant der. Men det må da værer mange som bodde i Bakkebråte og rund omkring der som har noe å komme med her.
Min familie bodde i Bakkebråtet under krigen og flyttet til byen ca 1962. Etter det så mista eg kontakten med det miljøet der. Savner en del av vennene som jeg hadde der. Vis der er noen som kjenner meg så er min adresse [email protected]

Hilsen Jan Bjørvik
16.10.04
Fra Sigmund Tveito:
1. Fargevalg. Svart tekst på mørk grønn bakgrunn er vanskelig å lese på
min skjerm (Macintosh PowerBook). Hvorfor ikke bruke den lysebrune
fargen overalt, i stedet for grønt?

2. Det var vanskelig å finne Forum. Man må gå den lange veien: Meny -
Prosjekter - Oppslagstavle - Forum. Man kunne kanskje sette Forum i
hovedmenyen, - eller bryter det logikken?

3. På min maskin står ikke knappene "Trykk her" like ut for tilhørende
tekst, men er forskjøvet i høyden. Dette fordi knappene tar mer plass i
høyden enn teksten gjør. Eksempelvis: I oppslagstavlen står "Trykk
her"-knappen for Forum like til høyre for Etterlysninger etc.! Og
knappen for Etterlysninger etc. står enda lenger nede, uten
korresponderende tekst.
Eller: Hvis jeg zoomer teksten for å kunne lese de minste bokstavene,
blir det motsatt. Tekst og tilhørende knapp stemmer aldri overens.
Dette kunne man unngå ved å legge linkene i selve teksten, slik som det
ellers er gjort (Styret, Leder, Kasserer etc.).
Evt. kan man starte hvert nytt punkt med et tegn som man legger linken
i, f.eks. eller . Disse vil jo følge bokstavstørrelsene.
Svar til Sigmund Tveito:
Det er leit at du ikke får fullt utbytte ved besøk på vårt nettsted. Det er ikke mulig å tilpasse et nettsted til å virke like godt i alle typer nettlesere men jeg skal prøve så godt jeg kan, punkt for punkt. Denne siden er laget i Windows, jeg kikket litt på stattestikken for denne måned, da viste loggen at til og med den 15 var 2,8% av besøkene gjort med Macintosh, 2,8% av andre udefinerte maskiner og resten, 94,4% var Windows.

1. Fargevalget. Det er hittil bare kommet posetive tilbakemeldinger på fargevalget, så du er den første negative, men en må jo være den første. Vi vil ha mest mulig fornøyde brukere, så jeg skal møte deg på halvveien. Som en prøveordning skal jeg legge ut sidene Medlemsmøter, som du finner i Aktiviteter, ut med gul bakgrunn, så du må smøre deg med tålmodighet en stund. Noen overskrifter og vår logo vil likevel beholde den grønne bakgrunnen. Viss det ikke kommer negative tilbakemeldinger på dette vil de resterende sidene også bli lagt om. Dette gjelder ikke hovedsiden, den blir som den er.

2. Å navigere: Det skal vere helt unødvendig å legge ut på en slik ørkenvandring som du beskriver. Er du på en side hvor det står Meny vil linken Oppslagtavle alltid være øverst på listen. Men her du åpnet Oppslagtavle vil Styret stå øverst. Ved bunnen av hvert dokument (ved bunnen av siste side viss dokumentet består av flere sider) er det en eller flere knapper. Trykker du på Tilbake-knappen komer du alltid tilbake til den innholdsiden du var på da du åpnet dokumentet. Viss dette er en sekundærside vil du måtte trykke på den Tilbake-knappen som finnes der. Det skal aldri være nødvendig å trykke på mer enn 3 knapper for å komme til en side som inneholder Meny. Herfra kan du naviger hvor du måtte ønske i hjemmesiden.
Det vil nok bryte med logikken å ha en egen link for Forum i menylisten. En oppslagtavle er jo i seg selv et forum for meldinger, meninger etterlysninger etc.

3. Knappetrøbbel: Jeg tror at dette for det meste skyldes ulike nettlesere. Men jeg tror jeg skal kunne sørge for at knappene holder seg på linje med ledeteksten også på din pc. Jeg har allerede lagt om Oppslagtavle, så da du åpnet denne så du kansje at knappene der holdt seg på plass. De andre innholdsidene fil følge på etter hnert.
Når det gjelder å erstatte knappene med tekst, så er dette en smal sak å gjøre, men fordi jeg vet at mange foretrekker knapper vil jeg ikke uten videre gjøre det. Men viss noen flere vil ha vekk knappene vil de selvfølgelig bli fjernet.
Jeg anbefaler at skroller litt ned på denne siden, til du kommer til: 23.08.04. Der har jeg prøvd å forklare hvordan man kan endre på tekststørrelsen i Explorer, sidene er tilpasset størrelse Stor idenne boksen. I forhold til denne størrelsen synes det som din pc er innstilt på Mellomstor, noe som gir et annet bilde.
Håper du er fornøyd med svaret. Hilsen Arne

PS
Til dere alle: Nå får dere slenge dere på, skal knappene vekk eller ikke?
DS.
13.09.04
Fra Harald Aspelund:
Ser at det står ukjent motiv på bilde nr.17. Det bildet er av gården til
Lindås. Samme gård som bilde 9, bare fra en annen kant.

Jeg har ikke fått bredbånd hjemme enna. Jeg er derfor ikke så ofte på
nettet. Vi snakkes.

Hjemmesiden til laget ser ut til å fungere bra!

Hilsen Harald Aspelund.
Svar til Harald:
Jeg takker for opplysnigen. Bilde nr. 17 i Steder på Tasta har nå fått tittelen: Fra Lindåstunet.
Hyggelig at du synes siden vår fungerer bra. Mvh. Arne.
23.08.04
Fra Arne:
Det har kommet meg for øret at noen synes at en del av tekstsidene har for liten skrift. Dette kan skyldes flere ting, og man kansje gjøre noen grep selv for å bedre på situasjonen. Bruker du Explorer som nettleser, vil du ved å trykke "Vis" på verkøylinjen finne boksen "Tekststørrelse", her kan du tilpasse størrelsen på teksten. Det kan også skyldes for stor oppløsing på skjermen, jeg har en 17" skjerm og bruker 1024x786 piksler. Du kan justere dette på samme sted som du slår på skjermbeskytteren. Det er umulig tilpasse en hjemmeside til alle typer av pc-maskiner, men selv om jeg bruker større skrift enn det som er vanlig, har likevel valgt å øke skriftsørrelsen på de fleste tekstdokumentene. Dette gjelder for eks. referater og årsmeldinger i Aktiviteter. Disse
dokumentene er kopier av orginaldokumenter og de blir ikke redigert av meg, så jeg flytter ikke på tekst, men det må av og til gjøres tilpassinger. Det er begrenset hvor stor skrift en kan bruke på slik side uten at at varafolk og regnskaper forsvinner ut til høyre, og man må bruke musa for å hente
dem inn igjen. Å scrolle i høyden gar bra, men det er ikke like morsomt å lese halve regnskapet om gangen. Ha en god dag. Hilsen Arne.
19.04.04
Fra Inge Bø:
Hei, Arne. Det er en flott ide med egen nettside. Du har gjort en god jobb og fortjener
skryt, og her kommer den! Med hilsen Inge
Svar til Inge:
Fint at du likte den. Det er alltid kjekt å få ros. Hilsen Arne

Til toppen