Vedtekter for Tasta Historielag Vedtatt p� stiftelsesm�tet 29.10.2001 Revidert p� �rsm�tet 15.02.2007 Revidert p� �rsm�tet 22.02.2012 Revidert p� �rsm�tet 17.02.2016
�1 FORM�L
Laget har som form�l � fremme interessen for slektshistorie, lokalhistorie og
kulturvern.
�2 ARBEIDSFORM - arrangere m�ter, kurs og ekskursjoner. - samle inn og registrere informasjon om lokale tradisjoner, stedsnavn, fotografier og annet av historisk interesse. - arbeide for utgiving av lokalhistoriske publikasjoner. - arbeide for vern av forn- og kulturminner i bydelen. - delta i samfunnsdebatten om kulturvern i bydelen.
�3 ORGANISASJON
�4 MEDLEMSKAP �5 STYRE Laget ledes av et styre som best�r av 10 medlemmer, leder, nestleder, sekret�r, kasserer og 6 styremedlemmer, som alle velges p� �rsm�tet. Styret blir innkalt av lederen minst 3 dager f�r m�tet. Sakspapirer skal v�re vedlagt. Alle har m�teplikt. Det m� v�re minimum 5 styremedlemmer til stede for at styret skal v�re beslutningsdyktig. Hastesaker kan behandles via mail og telefon.
Vedtaket skal protokolleres p� p�f�lgende styrem�te. Styret kan oppnevne utvalg til � ta seg av spesielle oppgaver. Styret foresl�r kandidater til valgkomiteen.
�6 FORBEREDELSE TIL �RSM�TE �rsm�tet b�r holdes innen utgangen av februar hvert �r. Innkalling skjer i brev til medlemmene med 14 dagers varsel og hvis mulig ved kunngj�ring i bydelsavisen. Alle medlemmene har rett til � m�te p� �rsm�tet. Saker som �nskes behandlet p� �rsm�tet m� v�re innkommet til styret senest 14 dager f�r m�tet.
�7 �RSM�TE �rsm�tet skal behandle: 7.1 �rsmelding 7.2 Revidert regnskap Regnskapet skal f�res for hvert kalender�r og legges fram for �rsm�tet til godkjenning i revidert stand.
7.3 Valg 7.4 Kontingentfastsettelse. 7.5 Innkomne forslag.
�8 Ekstraordinert �rsm�te kan innkalles n�r styret bestemmer det,
�9 Vedtektsendringer kan foretas p� �rsm�tet med 2/3 flertall. �10 Oppl�sning av laget kan skje n�r 2 p�f�lgende �rsm�ter beslutter det med 2/3 flertall.
Lagets arkiv/bibliotek og aktiva disponeres/forvaltes av Rogaland Historielag
| |