Sommertur til Lysebotn

   

   PS! Trykk på bildene for store bilder.
    Full skjerm, trykk tasten F11 før og etter bildene.
 

Referat fra sommertur til Lysebotn.

Dato:  16. juni 2012

20 stk. ble med på turen.

08:30 begynte rundreisen på Tasta for å plukke opp tastafolk som hadde meldt seg på til sommerturen.  Vel om bord på dekk på turistferja til Lysebotn, så vi fram til at regnet snart skulle stoppe. Men det så det ikke ut til, vi måtte finne salongen. Den var i bunn av ferja,
og av alle ting, den hadde ikke vinduer. Vi ble noe betuttet.  Kari Clementsen reddet situasjonen, hun bød på nybakte boller, og kaffen var klar  ved disken. Vi nøt det lille formiddagsmåltidet, og praten kom på gli igjen. Da vi nærmet oss Preikestolen, hørte vi kapteinen i høyttaleren.   Vi for tre trapper opp for å se Rogalands mest besøkte turistmål, Preikestolen. Ferja kjørte inntil, og vi fikk se stolen fra en god vinkel. 
Ned trappene igjen for å varme oss i salongen.  Opp igjen ved neste mål.  Ingen kan si at vi ikke fikk mosjon.  En nydelig sel lå på et svaberg. Jeg tenkte på en viss filmstjerne i Frankrike.  Etter Preikestolen kom Bratteli, Bakken og Songesand.  God informasjon fra kapteinen på mange språk. Vi fikk med oss Fantahola og den nedlagte kraftstasjonen  Flørli med de 4444 trappetrinnene opp over fjellsida. Kjerag klarte vi også å få øye på.  Det regnet konstant. Karl Persson orienterte om virksomheter i Lysebotn. Nå var vi blitt sultne,og det bar oppover hårnålsvingene til Øygardstøl  fjellrestaurant (Ørneredet).      Turen oppover var litt nifs, men Karl Persson kjørte stødig og godt. 
Kjøttkakene på restauranten var ikke hjemmelagte,
påsto noen, men med rabarbrakake til dessert, var vi vel fornøyde.

Turen over fjellet til Sirdal, var praktfull.  Vi stoppet ikke før vi kom til Byrkjedalstunet. 
Et kvarter var nok, samtlige ville hjem til lørdagskvelden. 
Til slutt takket Jan Kurt Torgersen Bjørg Aksdal for turen og vår trofaste sjåfør Karl Persson for at han denne gang også stilte opp for historielaget.

Turen ble fint avviklet, alle gikk av bussen der de hadde kommet på.

Referent: Bjørg R. Aksdal

Foto: JKT